Viborg na krovu Evrope

Finale LP za rukometašice

Viborg na krovu Evrope

Ukupnim rezultatom 50:49 danski Viborg osvojio je naslov prvaka Evrope u ženskom rukometu, iako je u Veszprem Arenu donio dva gola minusa iz prvog duela.

Teška borba vodila se cijelim tokom susreta. Dankinje su bolje otvorile meč i vrlo brzo imale su pet golova viška (14:9). I nastavak je pripao gošćama, bilo je 21:14, ali se domaće nisu predavale.

Igračice Gyorija su u 54. minuti ovog uzbudljivog i nezaboravnog finala došle na 23:25, da bi Lene Nielsen postigla  gol za vodstvo Viborga (26:23). Kada je Herr promašila sedmerac nastalo je veliko slavlje gošći, a razočaranje za oko pet hiljada mađarskih navijača.
Henriette Mikellsen sa sedam golova bila je najbolji strijelac utakmice.

Viborgu je ovo druga evropska titula dok će Gyori naredne sezone tražiti svoj prvi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.