Dobre vijesti stigle u Bordo tabor: Sablić bi uskoro na raspolaganju mogao imati dva pojačanja

Uoči starta nove sezone

Dobre vijesti stigle u Bordo tabor: Sablić bi uskoro na raspolaganju mogao imati dva pojačanja · Saznajemo

A. Čaušević

Sarajevo je novu sezonu počelo remijem na gostovanju kod Milsamija u prvom susretu prvog pretkola Konferencijske lige. 

Na klupi Bordo kluba sjedio je Goran Sablić dok neki igrači koji su u međuvremenu pojačali osvajača Kupa BiH nisu imali pravo nastupa.

Zbog nedostatka određene papirologije Darko Lazić i Vicko Ševelj nisu mogli biti registrovani, ali kako SportSport.ba saznaje i ti problemi će biti uskoro otklonjenji.

Naime, za Ševelja i Lazića su stigli neophodni međunarodni tranfer ceritifikati (ITC) iz saveza pod čijim okriljem se takmiče njihovi bivši klubovi.

Preostalo je da Ševelj i Lazić uskoro dobiju radne i boravišne dozvole nakon čega će biti i kompletiran proces registracije. A, upravo radna i boravišna dozvola mogu praviti probleme jer za njihovo izdavanje potrebno je da klub dobio potvrdu i od Poreske uprave da nema dugovanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako sada stvari stoje teško je vjerovati da će ova dva defanzivca konkurisati za revanš susrer protiv Milsamija u četvrtak, i meč prvog kola Premijer lige protiv Tuzla Cityja, no dobijanjem certifikata proces registracije je zapravo počeo, a sada bordo administraciji preostaje onaj teži dio. 

Inače, kada su u pitanju trener za njih važe nešto druga pravila. Nije potreban ITC certifikat, već samo boravišna i radna dozvola kako bi se proces registracije okončao.

Na kraju dodajmo da Sarajevo u 1. kolu Premijer lige na Koševu dočekuje Tuzla City.

Top Komentari

Mackintosh
Sad kad zaigra Seselj, a Lazic propjeva, hahahahahahahahahahahahahahaha
4 11
Lafac
Jeste li objavili da je Adukor raskinuo ugovor i da namjerava da tuži klub za ne isplaćenih 6 plata?
7 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi