Vico Zeljković nakon izbora za predsjednika najavio velike stvari

Vjeruje u bolje dane za bh. nogomet

Vico Zeljković nakon izbora za predsjednika najavio velike stvari

E. Škorić

Vico Zeljković je danas izabran za novog predsjednika Nogometnog saveza BiH.

Zeljković je na toj poziciji naslijedio Elvedina Begića, a za kraj višesatne Izborne skupštine NFSBiH, na kojoj je i dobio veliku čast, ali kako sam kaže i odgovornost, obratio se s nekoliko rečenica.

"Zahvaljujem se na izboru svim delegatima Skupštine. Ovo je velika čast i istovremeno velika obaveza za mene. Pokazali smo da imamo jedinstvo dva Saveza - Fudbalskog saveza RS i Nogometnog saveza Federacije BiH. U budućnosti ćemo se zalagati za jedinstvo i saradnju, kako bismo zajedno gradili još bolji Nogometni savez BiH. Nogometni savez BiH duguje veliku zhahvalnost FIFA-i i UEFA-i koji su svojom podrškom značajno pomogli da prebrodimo krizu izazvanu koronavirusom. Dokazali su se kao istinski prijatelji sporta. Nastojat ćemo u budućnosti da učvrstimo saradnju na obostrano zadovoljstvo. Želimo u budućnosti pojačati saradnju sa susjednim nogometnim savezima", poručio je Zeljković, pa je dodao:

"Želja nam je da nakon dugo vremena opet igramo na velikoj nogometnoj smotri. Imamo kvalitetnu reprezentaciju i siguran sam da to možemo ostvariti. Učinit ćemo sve da i naši klubovi napreduju. Radit ćemo na poboljšanju infrastrukture u svim sredinama, a plan nam je da napravimo 12 terena za premijerligaše sa najboljom travnatom podlogom. Također, plan je da se uvede VAR. Inzistirat ćemo i na razvoju i unaprijeđenju ženskog nogometa i futsala. Budućnost je pred nama, radit ćemo na tome da BiH ima i svoj nacionalni stadion, što je jedan od glavnih ciljeva. Zadataka i ciljeva je mnogo, ali mi smo spremni za sve izazove".

Promo

Top Komentari

malatocena
Lijepo zvuci..nadam se nekom pomaku u BH nogometu ali.. cisto sumnjam...
25 0
ako1986
Samo me interesuje sta ce prvo slagati...
19 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi