Vico Zeljković na vezi sa sudijskim ekspertima: Reći ću vam šta su mi rekli...

I nakon prespavane noći bura se ne stišava

Vico Zeljković na vezi sa sudijskim ekspertima: Reći ću vam šta su mi rekli...

A. Beganović

Mnogo prašine podigla je jučerašnja odluka sudija na meču Borac - Zrinjski da ponište pogodak domaćoj ekipi. Početkom drugog dijela domaći su postigli pogodak no nakon sudijskih konsultacija isti je poništen, a meč je na kraju završio bez golova. 

Pomenuta odluka izazvala je buru protesta u redovima domaćina, a vanrednu press konferenciju održao je i prvi čovjek Borca Vico Zeljković koji je osuo paljbu po čelnicima Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

"Postavio bih pitanje predsjedniku Begiću i sekretaru Saveza Demidžiću, da li će i ovaj put kazniti sudije sa po 10 utakmica? Vidljivo je da smo danas drastično oštećeni, da je bio nepostojeći ofsajd. Gol je regularan, to smo vidjeli na snimku. Neću da kažem da je namjerno. Napravio se pritisak određene vrste, napravila se neka negativna priča oko penala koji su nam svirani ove sezone. Drastično smo oštećeni za sam konačan ishod. Smatram da trebaju imati iste aršine prema svim klubovima. Kada god se nešto dobro razvija u Republici Srpskoj, naiđe se na opstrukcije iz Sarajeva. Vidjet ćemo narednih dana kakva će biti njegova reakcija i na osnovu toga ćemo povući određene poteze. Puno se ulaže truda, novca i energije i nećemo dozvoliti da nas neko uništava samo zato što nas možda ne voli. Borac ako smeta, najbolje da ne igra ovu ligu", rekao je sinoć Zeljković.


A, ni prespavana noć u Banjoj Luci nije donijela ništa novo, odnosno prvi čovjek kluba po njegovim riječima u stalnom kontaktu je sa sudijskim ekspertima iz regiona.

"Vidite, razočaran sam ali i odlučan da našu lijepu fudbalsku priču iz Banja Luke nastavimo pričati. Borac je nakon mnogo problema stao na noge i vjerovatno to mnogima ne odgovara. Međutim, moram ih razočarati, odlučni smo da napravimo klub koji će se svake sezone boriti za sami vrh. Sinoć sam rekao i opet ću ponoviti, oštećeni smo, poništen nam je pogodak a to su mi potvrdili i brojni sudijski eksperti iz naše zemlje ali i iz zemalja iz regiona", govori Zeljković i dodaje:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Evo reći ću vam šta mi pišu. Igrač koji postiže pogodak nije u ofsajdu jer prima loptu od igrača koji je jasno igrao glavom. Ne radi se o prisiljenoj reakciji igrača koja bi se mogla smatrati odbranom gola. Po Pravilima fudbalske igre tada bi bio ofsajd, nego jasan pokret igrača s brojem 27 prema lopti nakon čega lošom reakcijom lopta dolazi do napadača Borca a u među vremenu i broj 8 potkoljenicom dira loptu. Eto, nije moje tumačenje, mogao sam sinoć svašta reći jer glave su vruće, nije svejedno kada sudije pokažu na pogodak a onda nakon par minuta nakon protesta gostiju ga ponište. Mi očekujemo samo isti tretman kao što imaju svi klubovi. Ako se sudije kazne zbog pogreška u našu korist neka se onda kažnjavaju i nakon pogreška na našu štetu. Mi ćemo uvijek štititi interese Borca ali i fudbala u cjelini i još jednom kažem, neće niko zaustaviti ovu lijepu priču', zaključio je Vico.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

kn0x
Nakon toliko pomoci sudija, jednom vam se vrati u kontra smislu ti pravis medijsku hajku i to pritom cist Ofsajd bio, sta bi da ima bar i dalje ispadao glupan???
23 4
Aoki
I pored videa na kojem se jasno vidi da igrač borca stoji u ofsajdu prilikom šuta njegovog saigraca (a to što igrač zrinjskog pokušava loptu glavom odbraniti ne mjenja situaciju da je ovaj prilikom šuta u ofsajdu) ponovo se razvijaju teorije koje su zadojene i glupošću ali i nacionalizmom
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi