Vida nije mogao saznati ljepše vijesti pred veliko finale

FIFA ga neće kazniti

Vida nije mogao saznati ljepše vijesti pred veliko finale

Endin Čaušević

Nakon što je Hrvatska uspjela da se plasira u polufinale Mundijala u centru pažnje našao se defanzivac ove selekcije Domagoj Vida.

Igrači Hrvatske su na razne načine slavili plasman među četiri najbolje ekipe svijeta, no Vida je na kraju zasjenio sve. Defanzivac Vatrenih je objavio video s Ognjenom Vukojevićem na kojem su spominjali Ukrajinu, a to je protumačenu u Rusiji kao velika provokacija.

FIFA je odlučila da istraži ovaj slučaj, ali na iznenađenje mnogih Vida je samo opomentu. Ipak, već narednog dana na društvenim mrežama pojavio se sličan video, a ovaj put samo je Vida bio glavni akter. Očekivalo se da se ovaj put neće tako lako izvući, no FIFA je ponovo pokazala milost prema njemu.

"Analizirali smo i drugi video koji se pojavio što se tiče hrvatskog igrača Domagoja Vide. Uzeli smo u obzir njegovo izvinjenje zbog svega što se desilo i želimo potvrditi da nije počinjen nikakav novi video jer je sve nastalo iste noći. Odlučeno je da Vida neće biti kažnjen", saopštila je FIFA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi