Video izjave nakon derbija na Pecari

Široki bolji od Sarajeva

Video izjave nakon derbija na Pecari

U okviru 13. kola Premijer lige jučer je Široki u derbi susretu svladao Sarajevo, a treneri obje momčadi su se složili da je rezultat 2:1 u korist domaćih možda i najrealniji.

"Prije svega želim čestitati Širokom na pobjedi. Mislim da je utakmica bila kvalitetna, te da su navijači obje momčadi mogli uživati u istoj. U prvom poluvremenu dobro smo stajali na terenu i domaći nam nisu mogli ozbiljnije zaprijetiti. Očekivali smo da će domaći u drugom dijelu napraviti pritisak i to se dogodilo. Primili smo golove iz naših grešaka. Uspjeli smo postići pogodak na 2:0, a imali smo priliku za izjednačenje, no na našu žalost nismo je iskoristili", rekao je između ostalog po završetku susreta trener bordo momčadi Mirza Varešanović.

"Utakmica je bila dosta kvalitetna, možda je bilo malo nervoze zbog značaja iste, no na kraju je sve proteklo u fer i korektnoj igri. U prvom poluvremenu smo bili izgubljeni, nismo znali šta i kako igrati. U drugom dielu smo izmjenama napravili dobar posao. Dali smo dva gola, no dopustili smo da se Sarajevo vrati. Kada sve saberem i oduzmem, bili smo bolji za ovaj jedan gol", rekao je trener Širokog Ivo Ištuk.

rn

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.