Videoton dovodi najboljeg strijelca HNL-a

Karijeru nastavlja u Mađarskoj

Videoton dovodi najboljeg strijelca HNL-a

Čelnici mađarskog Videotona će u januaru najvjerovatnije angažovati najboljeg strijelca hrvatske lige.

Na meti ovog kluba nalazi se napadač Intera iz Zaprešića Ilija Nestorovski, koji je u jesenjem dijelu sezone postigao čak 13 pogodaka, četiri više od našeg Armina Hodžića.

Makedonski reprezentativac je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Slovacko, Zizkov i Metalurg iz Skopja, a u Inter je stigao julu 2015. godine.

Nestorovski je svojim dobrim partijama na sebe skrenuo pažnju brojnih klubova iz inostranih liga, a hrvatski mediji javljaju da će karijeru nastaviti u Videotonu, koji bi Interu trebao platiti 400.000 eura obeštećenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.