Videoton, Young Boys i Steaua prošli dalje

Evropska liga

Videoton, Young Boys i Steaua prošli dalje

Edmir Škorić

Novi učesnici play-offa Evropske lige su mađarski Videoton, rumunska Steaua i švicarski Young Boys.

 

Mađarski predstavnik je lakše nego se to očekivalo prošao belgijski Gent. Videoton je kod kuće slavio s 1:0, a večeras je bio još uvjerljiviji, te nemoćnog domaćina pobijedio s 3:0. Oliveira je Mađare doveo u vodstvo nakon 13 minuta igre.

 

Gentovi nogometaši potonuli su nakon isključenja u 64. minuti (crveni za Brulsa). Nikolić je s dva gola, u 68. i 71. minuti, otklonio sve dileme.

 

Bukureštanska Steaua nadoknadila je u Slovačkoj gol zaostatka (0:1) iz prve utakmice. S 3:0 su Rumuni savladali Trnavu i prošli u play-off. Strijelci su bili Adi Rocha i Chiriches te Nikolić.

 

Švicarski Young Boys slavio je s 3:0 protiv Kalmara iz Švedska i nadoknadio 1:0 poraz iz prvog susreta, kada su gostovali. 

 

Evropska liga, treće pretkolo:

Gent - Videoton 0:3 (Oliveira 13, Nikolić 68, 71)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Trnava - Steaua 0:3 (Adi Rocha 9, Chiriches 77, Nikolić 84)

Young Boys - Kalmar 2:0 (Mayuka 7, Raimondi 69, Bobadilla 89)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.