Vidić vjeruje u Mourinha: Jedva čekam sljedeću sezonu
FOTO: EPA

Bivši kapiten Uniteda

Vidić vjeruje u Mourinha: Jedva čekam sljedeću sezonu

Nemanja Vidić, koji je svojevremeno bio kapiten u Manchester Unitedu, vjeruje da će naredna sezona biti u znaku njegovog bivšeg kluba. 

Posljednju šampionsku titulu Manchester United je osvojio 2013. godine kada je trener bio legendarni Alex Ferguson, a Vidić vjeruje da će to za rukom poći i Joseu Mourinhu kojem maksimalno vjeruje. 

"Mourinho je već osvojio jedan trofej za Manchester Unitedom, sada se bori za Ligu prvaka i klub je sve bliže vodećoj četvorci. Mourinho je kao trener ima mnogo uspjeha, vrhunski je stručnjak i nije mu lako na početku izgraditi tim. Ipak, jedva čekam sljedeću sezonu u kojoj će se, nadam se, Manchester United boriti za titulu", izjavio je Vidić. 

Vidić također smatra da je Bastian Schweinsteiger napravio dobar potez odlaskom u MLS. 

"On je vrhunski fudbaler. Osvojio je mnogo trofeja. Čini mi se da je dobar karakter, da je pozitivan i da može donijeti dobru energiju u svlačionicu. Drago mi je zbog njega i smatram da je napravio dobar potez odlaskom u SAD", riječi su Vidića. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United je u Premiershipu trenutno na petoj poziciji sa 52 osvojena boda. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije