Dok se svi bore da zadrže igrače, menadžer Palacea poručuje: Neka idu, AKN je važan kao i EURO

Vieira ima drugačiji stav

Dok se svi bore da zadrže igrače, menadžer Palacea poručuje: Neka idu, AKN je važan kao i EURO

E. Ganibegović

Za 9. januar zakazan je početak Afričkog kupa nacija.

Iako se spominjalo da bi moglo ponovo doći do otkazivanja takmičenja zbog koronavirusa, čini se da od toga ipak neće biti ništa.

Mnogim trenerima smeta što u pola sezone moraju puštati svoje igrače na Afručki kup nacija, no menadžer Crystal Palavea Patrick Vieira ima drugačije mišljenje po tom pitanju.

"Poštujem i razumijem želju tih igrača da predstavljaju svoju zemlju na Afričkom kupu nacija. Nikada neću spriječiti niti jednog igrača da ide na to prvenstvo. Vjerujem da to takmičenje zavrijeđuje više poštovanja, jer je važno koliko i Evropsko prvenstvo", rekao je Francuz, te zaključio:

"Da više medija prati to takmičenje, ljudi bi razumjeli koliko je ono važno za Afriku".

Što se tiče Crystal Palacea, od njihovih igrača trebalo bi da nastupe Wilfried Zaha (Obala Slonovače), Jeffrey Schlupp (Gana), Jordan Ayew (Gana) i Cheikhou Kouyaté (Senegal).

Patrick Vieira inače vodi porijeklo iz Senegala (rođen u gradu Dakar, prijestolnici ove afričke države), te stoga ne bi trebalo čuditi razumijevanje koje ima za igrače s tog kontinenta.

Kao igrač postao je legenda Arsenala gdje je proveo devet godina, a igrao je još za Tours, Cannes, Milan, Inter, Juventus i Manchster City.

Ove sezone je s Crystal Palaceom u Premiershipu Engleske na 17 utakmica ostvario učinak od četiri pobjede, osam remija i pet poraza. 

Promo

Top Komentari

user1625662227
Glupost ljudima braniti da predstavljaju svoje reprezentacije.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi