Samo petoricu Juventus na ljeto ne želi prodati

Svi drugi u izlogu

Samo petoricu Juventus na ljeto ne želi prodati

Edmir Škorić

Uprava Juventusa sastavila je popis igrača koji se ni u kojem slučaju neće prodati na ljeto.

Prema Gazzetti dello Sport, to su Federico Chiesa, Dejan Kuluševski , Matthias de Ligt, Arthur i Danilo.

Svi ostali igrači mogu da idu uz odgovarajuću ponudu. Cristiano Ronaldo je među onima za koje se čekaju ponude drugih timova, a one bi trebale doći do kraja sezone. Vjeruje se da je PSG najzainteresovaniji za dovođenje Portugalca.

Juve je spreman rastati se od 36-godišnjeg napadača za oko 25 miliona eura. Nedavno je sportski direktor Juventusa Fabio Paratici uvjeravao da će Cristiano Ronaldo biti dio momčadi sljedeće sezone, ali mediji sve više povezuju Portugalca s povratkom u Real Madrid i sa PSG-om. Zbog ogromne plate, njegov odlazak uveliko bi popravio financijsku sliku Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U slučaju da Ronaldo ostane u Juventusu, klub će prodati Paula Dybalu. Razlog je taj što mu ugovor istječe 2022. godine, a u posljednje vrijeme Argentinca neprestano muče povrede.

Kako god, malo je onih koji imaju osigurano mjesto u Juventusu nakon loše sezone u kojoj nije osvojena Liga prvaka, a sve je izglednijeda će i Scudetto pripasti drugom nakon devet sezona u kojima su "zebre" dominirale.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PeppermintSA
Korona je donijela velike promjene gotovo svugdje. U Engleskoj Liverpool bi prvak nakon 30 godina, u Italiji Juventus izgubi titulu nakon 9 uzastopnih Scudetta, u Ligi prvaka Barca popuši 1/4 finale prvi put u posljednjih 15-ak godina, u Europa ligi Dinamo je prošao u 1/4 finale nekog Euro takmičenja po prvi put nakon 50 i kusur godina. Jedino u BiH sve po starom - Željo bez trofeja hehe
12 7
ragge
Dybala igračina samo što se ne može pokazati pored Ronalda jer svaka lopta ide na njega, ako ode negdje drugo razvalit ce i svima pokazat sta moze
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi