Vietto: Došao sam u Atletico zbog Simeonea

Argentinski fudbaler

Vietto: Došao sam u Atletico zbog Simeonea

Atletico Madrid u ovom prijelaznom roku angažovao je argentinskog reprezentativca Luciana Vietta, koji se ponovo ujedinio s trenerom Diegom Simeoneom. 

Naime, 21-godišnji Vietto je sa šampionom Španije iz 2014. godine potpisao šestogodišnji ugovor, a na Vicente Calderón dolazi iz Villarreala.

Trener Diego Simeone je vrlo dobro upoznat sa kvalitetama Luciana Vietta, obzirom da je pod njegovom palicom sa sedamnaest godina debitovao u seniorskom nogometu. 

"On me poznaje od kada sam bio klinac. Čim su mi rekli da se Atletico interesuje za mene i kad me on pozvao, stvarno sam želio da dođem i da ponovo radim sa njim, jer u Argentini nismo nešto dugo radili, a ja imam još mnogo toga da naučim", izjavio je Vietto. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vietto je na današnjem treningu burno pozdravljen od strane navijača Atletica, ali nije imao snage da ga završi po vrelom ljetnom danu. 

"Morao sam da odustanem jer nisam mogao da izdržim tempo. Simeone mi je rekao da moram da se spremim i da uđem u fizičku formu da bih bio na istom nivou kao moji saigrači", riječi su Vietta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.