Vijest dana u Engleskoj: Igrači zbog rasističkih uvreda napustili utakmicu!

Borba protiv rasizma

Vijest dana u Engleskoj: Igrači zbog rasističkih uvreda napustili utakmicu!

E. Škorić

Nogometaši Haringey Borougha odlučili su se protiv rasizma boriti tako što su napustili utakmicu kvalifikacija u FA kupu.

Haringey Borough je igrao u subotu na svom stadionu protiv Yeovila, a u 64. minuti odlučili su igrači domaćeg tima da napuste teren.

Svemu je prethodio penal za goste koji je u gol pretvorio Rhys Murphy, a golman Haringeyja Douglas Pajetat bio je izložen rasističkom zlostavljanju od strane grupe navijača gostujućeg tima.

Desilo se to dok se pripremao braniti penal. Osim domaćih, teren su odmah iz solidarnosti napustili i gostujući igrači.

Menadžer Yeovil Towna Darren Sarll rekao je za BBC: "U ime Yeovil Towna u potpunosti podržavamo igrače Haringeyaa i stojimo zajedno. Odlučili smo da ih podržimo u ovome. Želim da Haringey i naš nogmenti klub znaju da osuđujemo ovakvo ponašanje dijela navijača. Naravno, igrači i treneri su naviknuti da budu zlostavljani na razne načine, ali postoje neke granice. Ni na koji način ne možemo dopustiti rasnu diskriminaciju".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Osjećam da smo postupili ispravno. Neću osjećati ništa osim ponosnog zbog načina na koji su se igrači ponašali. Sada će se vlasti pobrinuti za ono o čemu trebaju voditi računa", dodao je.

Do napuštanja utakmice dolazi manje od sedam dana nakon što su igrači Engleske pretrpjeli rasno zlostavljanje tokom kvalifikacija za Euro 2020 u Bugarskoj.

Top Komentari

pipun
Vi ste pickin dim za vuko****nu Listicu.
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti