Pogled prema Mundijalu: Historijski dan za vijetnamski fudbal

Najveći rezultat ove azijske reprezentacije

Pogled prema Mundijalu: Historijski dan za vijetnamski fudbal

Haris Zilić

Historijski dan za fudbal u Vijentamu, možda i generalno za sport ove azijske zemlje.

Pomenuta azijska reprezentacije je na mali korak od plasmana u finalnu rundu kvalifikacija za Mundijal prvi put u historiji.

Vijetnam je u šestom kolu grupe G prve runde kvalifikacija, deklasirao Indoneziju sa 4:0 i čvrsto drži lidersku poziciju koja direktno vodi u glavne kvalifikacije. Imaju dva boda više od UAE i u narednom kolu protiv Malezije dovoljan im je i bod da proslave najveći uspjeh u historiji ove države.

U večeršanjem meču Vijetnam je poveo sa 1:0 u 51. minuti golom Nguyena Tiena, a Ngyuen Chang u 62. pogađa za 2:0. Na 3:0 rezultat je povisio Nguyen Cong u 67. miuti, a četvrti gol režirao je Vu u 74. minuti susreta.

U finalnoj rundi azijskih kvalifikacija nastupit će 12 najboljih reprezentacija iz prve runde, a četiri selekcije će se na kraju plasirati na Mundijal dok će dvije selekcije u baraž, a zatim pobjednik azijskog baraža u interkontinentalni baraž za Mundijal 2022. godine u Kataru.

Top Komentari

Husrefbeg22
Ne znam sto Sabrina ne dovede kojeg igraca iz FK Sarajevo. Vijetnamska liga nije nista slabija od nase. Reprezentacija koja ima sansu da se plasira na svjetsko prvenstvo nije za potcjenjivanje. Vlasnik Nam bi mogao pomoci u odabiru igraca iz Vijetnama.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti