Vikend za Zmajeve kao iz snova
Ibišević se vraća u formu

Portugalci u strahu

Vikend za Zmajeve kao iz snova

Protekli vikend za naše Zmajeve bio je kao iz snova. U strijelce su se upisali Edin Džeko, Vedad Ibišević, Zvjezdan Misimović, Senad Lulić, dok je asistenciju upisao Miralem Pjanić, koji je, sa sigurnošću možemo reći, jedan od najboljih igrača Rome.

Kenan Hasagić (Buyuksehir): Nije branio u pobjedi svog tima na gostovanu kod Ankaragučua zbog povrede, dok je Edin Višća igro do 85. minute.

Asmir Begović (Stoke City): Branio u porazu svog tima na Brtiannia stadionu od Newcastlea. Naš golman tri puta je vadio loptu iz mreže.

Asmir Avdukić (Borac): Branio u porazu svog tima u Gabeli od GOŠK-a.

Boris Pandža (Mechelen): Odigrao svih 90 minuta protiv Westerloa, a nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Bubacar Diabang Dialiba postigao je gol za pobjedu u 73. minuti.

Saša Papac (Glasgow Rangers): Odigrao cijeli susret protiv Aberdeena u kojoj je njegov tim slavio na gostovanju sa 2:1.

Emir Spahić (Sevilla): Proveo cijeli susret na terenu protiv Grenade u kojem su Andalužani u finiši susreta poraženi sa 2:1.

Adnan Mravac (Mattersburg): Odigrao svih 90 minuta u zadnjoj liniji zajedno sa Nedjeljkom Malićem u remiju protiv Admire.

Mensur Mujdža (Freiburg): Zbog teške povrede van terena na dva mjeseca. Njegov tim kod kuće je poražen od Leverkusena.

Elvir Rahimić (CSKA):
Presjedio na klupi pobjedu svog tima nad Spartak Nalčikom od 4:0.

Semir Štilić (Lech Poznan):
Proveo cijeli susret na terenu u remiju protiv Legije, a an golu Lecha stajao je Jamsin Burić.

Miralem Pjanić (Roma):
Njegov tim je poražen na San Siru protiv Milana sa 3:2, a naš reprezentativac odigrao je cijeli susret i asistirao je Nicolasu Burdissu.



Zvjezdan Misimović (Dinamo Moskva):
Počeo je od prve minute susret protiv Tomska, a u 28. minuti postigao je sjajan gol iz slobodnog udarca, koji je prethodno sam izborio, sa 20-ak metara. Iz igre je izašao u 71. minuti, a njegov tim je slavio sa 2:0.



Darko Maletić (Aktobe):
Odigrao cijeli susret protiv Ordabasyja u kojem je njegov tim slavio sa 4:2 na gostovanju, a naš reprezentativac zaradio  je žuti karton u 78. minuti.

Adnan Zahirović (Spartak Nalčik): Odigrao cijeli susret protiv CSKA u kojem je njegov tim poražen sa 4:0. U 58. minuti naš reprezentativac zaradio je žuti karton.

Senad Lulić (Lazio):
Postigao je sjajan gol u 39. minuti protiv Cagliarija. Nebesko-plavi su na gostovanju slavili sa 3:0, a Lulić je odigrao cijeli susret.



Senijad Ibričić (Lokomotiv Moskva):
Ušao je u igru u 71. minutu u porazu svog tima od Spartak Moske (3:0).

Haris Medunjanin (Maccabi Tel Aviv):
Izašao iz igre u 70. minuti u remiju svog tima protiv Bnei Yehude.

Zlatan Muslimović: Još uvijek bez kluba.

Edin Džeko (Manchester City): Dijamant se upisao u strijelce u 52. minuti protiv Wolverhamptona. Naš napadač je iskoristio jednu grešku gostujućeg golmana. Građani su na kraju slavili sa 3:1.



Vedad Ibišević (Hoffenheim): Postigao jedini gol u porazu svog tima od Schalkea (3:1). Naš napadač odlično je reagovao na centašut Ryana Babela u 63. minuti.



Ermin Zec: Nije uspio savladati Ibrahima Šehića u utakmici protiv Mersina. Odigrao je samo prv poluvrijeme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.