Viktorija i u Plzenu ponizila Napoli

Evropska liga

Viktorija i u Plzenu ponizila Napoli

Viktorija iz Plzena slavila je i u drugom susretu protiv Napolija (2:0), te je sa ukupnim skorom od čak 5:0 ponizila četu trenera Waltera Mazzarija.

Indisponirani Napoli stigao je u Plzen sa čak tri gola zaostatka, nakon što je Viktorija u prvom susretu na San Paolu slavila sa 3:0.

Češka ekipa ovjerila je prolazak dalje u Evropskoj ligi u šestoj minuti nastavka, kada je nakon katastrofalne greške Morgana De Sanctisa gol postigao Kovarik.

Tecl je u 72. minuti postigao i drugi gol za češku ekipu, koja je tako u dvije utakmice do nogu potukla i ponizila drugoplasiranu ekipu italijanske Serije A.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.