Vilanova: Moja prva godina je bila jako teška

Želi da mu sude tek iduće godine

Vilanova: Moja prva godina je bila jako teška

A. Haznadarević

Barcelona je sinoć  rezultatom 4:2 savladala Real Betis, te došla tako nadomak osvajanja titule prvaka Španije. Bila je to prilika da na konferenciji za štampu održanoj poslije meča, trener Tito Vilanova na neki način sumira sezonu.

"Bila je ovo teška godina zbog povreda. Trener nije bio tu duže od dva mjeseca i to nije bilo jednostavno. Iduće sezone, radit ćemo drugačije, ali sve je ovo normalno jer je ovo moja tek prva godina. Da nismo dobro tretirali Messijevu povredu, on ne bi mogao ući u igru protiv Betisa da pomogne", istakao je trener katalonskog tima, te nastavio:

 

"U ponedjeljak ja idem do New Yorka i vraćam se u četvrtak. Sve je bilo ranije isplanirano, a tokom ovakvih procesa morate na sve misliti".

 

"Trebali smo mir, a ova utakmica je bila prilika da ga nađemo. Igrači su bili prisileni da se nose sa primljenim pogotkom već u drugom minutu, što nije jednostavno, ali su pokazali karakter. Posebno nakon što su oni zabili i drugi gol prije poluvremena. Bilo je bitno ne gubiti glavu", dodao je Tito.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

"Naša dosljednost u ligi je demonstrirana. Madrid je bio izvanredan tokom drugog dijela sezone, tako da moramo osvojiti još dva boda iduće sezone, jer je sigurno da Madrid neće prosipati nijedan više", za kraj je poručio Vilanova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti