Villa konačno slavila, West Ham ponovo blista

Premiership, 21. kolo

Villa konačno slavila, West Ham ponovo blista

Fudbaleri Aston Ville konačno su uspjeli da upišu pobjedu u okviru engleskog Premiershipa.

Oni su u 21. kolu slavili na svom Villa Parku protiv ekipe Crystal Palacea rezultatom 1:0. Jedini strijelac bio je štoper Ville Lescott u 58. minuti. Njemu je asisstirao Veretout.

Bila je ovo tek druga ovosezonska pobjeda za Aston Villu, a prvu su ostvarili u augustu mjesecu u 1. kolu protiv Bournemoutha u gostima rezultatom 3:1.

Ako se za njih može reći da im ne cvjetaju ruže ove sezone, onda se za Slavena Bilića i West Ham definitivno može reći da igraju sjajno i da su pravo otkrovljenje.

Nakon perioda nešto lošijih rezultata West Ham se ponovo vratio na pobjedničke staze. Večeras su slavili u gostima kod Bournemoutha rezultatom 3:1. 

Domaći su poveli u 17. minuti golom Artera. U nastavku meča potpuni preokret. Prvo je sjajni Payet pogodio u 67. minuti za 1:1, da bi Enner Valencia okrenuo rezultat u korist gostiju u 75. minuti. Isti igrač je deset minuta kasnije postavio konačnih 3:1.

West Ham se ovom pobjedom probio na 5. mjesto sa 35 bodova, dok je Bournemouth ostao 16. na tabeli.







Potražite više informacija na temu Premier league:





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi