Svi pričaju o stadionu Reala, ali drugi hram fudbala se za kratko vrijeme pretvorio u malo čudo

Radovi će uskoro biti završeni

Svi pričaju o stadionu Reala, ali drugi hram fudbala se za kratko vrijeme pretvorio u malo čudo

Admin Čaušević

Modernizovanje stadiona su prijeka potreba jer upravo ta sportska borilišta donose izuzetno velike prihode klubovima, pogotovo onim koji igraju na najvećem nivou. 

Proteklih godina mnogi klubovi se odlučuju za renoviranje stadiona umjesto izgradnje novih. Tako je već dugo vremena u centru pažnje renoviranje stadiona Santiago Bernabeu.

Fudbalski svijet iz sedmice u sedmicu prati šta se dešava na stadionu Reala, međutim drugi fudbalski hram u Španiji će za kratko vrijeme postati pravo čudo i istinski ljepotan.

Naime, od 2023. godine Villarreal će svoje domeće utakmice igrati na potpuno rekonstruiranom stadionu Madrigal, mjestu gdje su u 21. stoljeće u odigrane neke od nezaboravnih utakmica, a od prije dvije godine u trofejnoj sali se nalazi i pehar Europa lige.

Radovi na proširenju Estadio de la Cerámica započeli su 16. maja 2022., dan nakon što je Villarreal CF odigrao svoju posljednju domaću ligašku utakmicu u sezoni 2021./22.
Prije radova kupljeno je nekoliko zgrada uz stadion. Glavni izvođač radova je domaća tvrtka Alviben, a očekuje se da će izgradnja biti završena krajem decembra 2022., taman na vrijeme za 2023., kada će i klub i stadion slaviti stotu godišnjicu.

Očekuje se da će objekt biti spreman za utakmice 15. kola LaLige, koje su na rasporedu od 29. do 31. decembra. Ono što je najvažnije radovi teku po planu.

Ukupni troškovi rekonstrukcije Villarreal će koštati 35 miliona, a kapacitet stadiona će biti 22.000 sjedećih mjesta, a ono što je još važnije atmosfera će biti paklenija nego do sada.

Na ovom mjestu Villarreal svoje domaće utakmice igra od osnivanja. Tokom prošlosti renoviran je nekoliko puta, a transformacija koja je u toku je najznačajnija do sada.

Za vrijeme trajanja radova, Villarreal se privremeno preselio u Valenciju, gdje svoje domaće utakmice igra na stadionu Levante UD, Estadi Ciutat de Valencia te ostvaruje dobro rezultate s obzirom na osvojenih 10 od mogućih 12 bodova u domaćim susretima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti