Igra u sjajnom timu, a ne prati fudbal, za zvučno pojačanje nije ni čuo: "Ne znam ništa o njemu"

Poseban slučaj

Igra u sjajnom timu, a ne prati fudbal, za zvučno pojačanje nije ni čuo: "Ne znam ništa o njemu"

Admin Čaušević

Svi fudbaleri su različiti na svoj način. Neki ne mogu bez fudbala i kada nisu na treningu ili na utakmici, dok postoje i oni koji ga uopšte ne prate.

Pomalo nevjerovatna priča stiže nam iz Španije s Etienneom Capoueom (33) u glavnoj ulozi, sjajnim veznjakom koji nastupa za Villarreall te uopšte ne prati fudbal.

Francuski veznjak je Žutoj podmornici donio historijskoji uspjeh. U finalu Evropa lige i pobjedi nad Manchester Unitedom izabran je za najboljeg igrača utakmice.

Njegov prefesionalizam kao i odanost su neprikosnoveni, ali izjava da ne prati fudbal i da ne poznaje rivale dolazi zaista kao veliko iznenađenje.

Villarreal je posljednjeg dana prijelaznog roka angažovao Giovanija Lo Celsa, dosadašnjeg igrača Tottenhama i reprezentativca Argentine s kojom je prošle godine osvojio Copa Americu.

Oglasi

Praktično svako ko prati inostrani fudbal je čuo za Lo Celsa, ali ne i Capoue koji je prilikom dolaska u Villarrael kazao da mu je poznat bio samo Francis Couqelin.

"Izvinite, ali ne gledam fudbal pa ne znam ništa o tom igraču. Ali ako ga je Villareall kupio to je zato što ima kvaliteta. Sigurno ćemo biti bolji s njim jer je igrao za velike klubove i reprezentativac je", kazao je Capoue o Lo Celsu.

Iako ga ne prati, za fudbal kaže da je to najbolji posao na svijetu i želi uživati u njemu što je više moguće.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Hoću da uživam, fudbal je najbolji posao na svijetu. Ne zna šta će biti sutra, zato hoću da uživam svaki dan. Nastojim da dam 100% svaki dan i da kući odem sretan", rekao joe Francuz.

Copue je u prošlosti upravo igrao za Tottenham, a od ljeta 2015. do januara 2021. nastupao je za Watford. Prošle zime je stigao za Villarreal i pokazao se kao veliko pojačanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti