Villarreal i Celta kiksali, Levante još bez poraza
Foto: EPA

Kompletirano 5. kolo La Lige

Villarreal i Celta kiksali, Levante još bez poraza

Večerašnjim utakmicama u Španiji kompletirano je 5. kolo La Lige u kojem je najviše profitirao Levante, koji je nastavio sa odličnim partijama.

Levante je na svom terenu pregazio favorizovani Real Sociedad rezultatom 3:0, a prvi gol je postigao u 45. minuti preko Cheme. Stoper Levantea postigao je fenomenalan gol sa dvadesetak metara i postavio rezultat prvog poluvremena (1:0).

U nastavku je Levante postigao još dva gola i to preko Moralesa u 75. iz penala, te Bardhija u 89. minuti. Klub iz Valencije ni nakon pet kola ne zna za poraz i zauzima sjajno peto mjesto sa devet osvojenih bodova.

Celta iz Viga je na svom Baladosu remizirala sa Getafeom odigravši 1:1, iako je vodila do samog kraja utakmice. Gomez je u 25. minuti pogodio za 1:0 i domaći su vodstvo čuvali do 86. minute, kada je Rodriguez pogodio za konačnih 1:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jedini meč bez golova odigran je u Villarrealu, gdje je domaći tim podijelio bodove sa Espanyolom čime je propustio priliku upisati treći uzastopni trijumf. Villarreal ima sedam bodova i nalazi se na osmom mjestu u La Ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi