Villarreal jednom nogom u Ligi prvaka
Foto: EPA

Primera

Villarreal jednom nogom u Ligi prvaka

Edmir Škorić

Nogometaši Valencije i Villarreala upisali su domaće pobjede u nedjeljnim susretima 32. kola španske Primere.

Villarreal je s 2:0 savladao preptosljednji Getafe, koji ima sve manje nade u opstanak, dok je ovom pobjedom Žuta podmornica učvrstila četvto mjesto i na pragu je plasmana u Ligu prvaka.

Villarreal sada, šest kola prije kraja, ima osam bodova više od petopasirane Celte. Suarez i Bakambu su pogađali za vrijedna tri boda domaćih.

Nešto ranije u nedjelju Valencia je pobijedila Sevillu s 2:1 i tako Andalužanima srušila nadu da mogu do Lige prvaka. Parejo je u 41. minuti zabio za 1:0, ali je Gameiro u 86. poravnao na 1:1, da bi u sudijskoj nadoknadi Negredo zabio za slavlje Šišmiša i nova tri boda.

Primera, 32. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valencia - Sevilla 2:1 (Parejo 41, Negredo 91/ Gameiro 86)

Villarreal - Getafe 2:0 (Suarez 15, Bakambu 85)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi