Dugo će se pričati o utakmici Villarreal - Real Madrid i nestvarnom Sorlothu
Nevjerovatne utakmice u La Ligi (Foto: EPA)

La Liga, 37. kolo

Dugo će se pričati o utakmici Villarreal - Real Madrid i nestvarnom Sorlothu

Midhat Šljivak

Pretposljednje 37. kolo španske La Lige donijelo je nekoliko zaista spektakularnih utakmica, a dugo će se pričati o duelu kojeg su odigrali Villarreal i Real Madrid.

Real Madrid je odavno osigurao titulu prvaka Španije i sada lagano i upušteno s trofejom u rukama čekaju finale Lige prvaka.

U 37. kolu La Lige Kraljevi su gostovali u predgrađu Valencije kod Villarreala i u jednom zaista čudesnom meču su remizirali rezultatom 4:4.

Na krilima čudesnog Arde Gulera Real je nakon 45 minuta igre imao veliku prednost od 4:1. Guler je u 14. minuti otvorio seriju golova, a na 2:0 u 30. minuti povećava Joselu.

Villarreal se vraća u meč u 39. minuti pogotkom Alexandera Sorlotha, no do poluvremena Real golovima Lucasa i Arde povećava prednost na 4:1.

Međutim za samo 10 minuta igre u nastavu domaći tim dolazi do izjednačenja. Sve su režirali Gerard Moreno i Sorloth.

Oglasi

Moreno je upisao tri asistencije, Sorloth je zabio još tri pogotka, te je jedan od rijetkih napadača koji se može pohvaliti da je zabio četiri komada Real Madridu. Završilo je na kraju 4:4.

Barcelona je na svom terenu pobijedila Rayo Vallecano s 3:0. Izgleda to uvjerljivo, ali gosti su imali ogroman broj šansi koje nisu iskoristili.

Lewandowski je u trećoj minuti doveo Barcu u vodstvo od 1:0, da bi potom u drugom poluvremenu Pedri s dva brza gola u 72. i 75. minuti završio posao Barce za konačnih 3:0.

Težak poraz na svom terenu doživio je madridski Atletico. Jorgandžije su pregažene od Osasune s 4:1.

Treba svakako napomenuti da je Cadiz definitivno ispao iz lige nakon što nije uspio savladati Las Palmas na svom terenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rezultati 37. kola La Lige:

Villarreal - Real Madrid 4:4
Barcelona - Rayo Vallecano 3:0
Athletic Bilbao - Sevilla 2:0
Atletico Madrid - Osasuna 1:4
Betis - Real Sociedad 0:2
Cadiz - Las Palmas 0:0
Granada - Celta 1:2
Mallorca - Almeria 2:2
Valencia - Girona 1:3

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AJDIN2000
Real je I sa drugom ekipom sila za sve ostale a posebno za barselonu
2 3
Madridista
Ovo je bilo samo za sladokusce. Hvala vam momci na čudesnoj sezoni. Na zasluženoj tituli i aBd i da se uzme Lp. Dominantno, bez poraza. Kako i dolikuje najvećem klubu ikada. Hala Madrid!
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi