Villarrealu čitav plijen u Kataloniji, Garcia promašio penal
Foto: EPA

Primera, 26. kolo

Villarrealu čitav plijen u Kataloniji, Garcia promašio penal

Edmir Škorić

Dvadesetpeto kolo španske Primeire zaključeno je pobjedom Villarreala u gostima kod Espanyola (2:1).

Jako važnu pobjedu ostvario je Villarreal večeras u Kataloniji na teškom gostovanju. Žuta podmornica je došla na petu poziciju, zadržala realne šanse da izbori čak i Ligu prvaka sljedeće godine, a sve je sigurnija na pozicijama koje vode u Evropsku ligu.

Trener Marcelino taktički je nadmudrio trenera domaćih, Meksikanca Javiera Aguirrea, a i Villarrealovi nogometaši su više pokazali, bili su borbeniji, opasniji... Jednostavno, zaslužili su da ostvare 13. pobjedu u sezoni, te da prekinu seriju od dva uzastopna poraza, dok je Espanyol zaustavljen u svojoj seriji od dvije pobjede.

Gosti su poveli nakon 36 minuta igre. Leiva je iskosa s lijeve strane ubacio, a Moisesu Gomezu nije preostalo ništa drugo nego da loptu zakuca u mrežu koju nije stigao sačuvati domaći golman.

U petoj minuti nastavka Villarreal je postigao drugi pogodak.Akcija po desnoj strani, Moises je ubacio, Giovanni dos Santos nije uspio postići gol, no lopta se sretno odbila do Francuza Jeremyja Perbeta, koji iz neposredne blizine postiže drugi gol za  goste.

Uspio je Espanyol u 78. minuti smanjiti na 1:2 preko Jhona Cordobe i to se ispostavio kao utješni gol za katalonsku momčad, iako je domaćin u 90. imao i penal. Sergio Garcia je puaco, ali je golman gostiju odbranio i ostalo je 2:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:


Primera, 25. kolo:
Espanyol - Villarreal 0:2 (Cordoba 78/ Gomez 36, Perbet 50)



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.