Villas-Boas: Gareth vrijedi više nego što iko može platiti

Zadivljen igrom mladog Velšanina

Villas-Boas: Gareth vrijedi više nego što iko može platiti

A. Haznadarević

Tottenham je sa fenomenalnom partijom na gostovanju kod Aston Ville pokazao raskoš svog igračkog kadra, prije svega misleći tu na Garetha Balea, trostrukog strijelca u konačnoj pobjedi od 4:0.

Njegovom sjajnom predstavom i prvim hat-trickom, zadviljen je bio i menadžer Andre Villas-Boas, koji je istakao kako njegov igrač vrijedi više nego što najveći timovi mogu platiti.

 

"Gareth je u društvu najboljih. On pomaže timu i prepoznali smo da je on zasigurno naša glavna prednost. U Engleskoj nema otkupnih klauzula, ali igrač ove dimenzije ima tržišnu vrijednost koja nije ostvariva za većinu drugih klubova", smatra Portugalac.

 

"Bio je to važan dan za njega, sa njegovim prvim postignutim hat-trickom u Premier ligi. On je pokazao svoju ogromnu vještinu i talenat, te kao tako mlad igrač i divna ličnost, nastavlja se poboljšavati se svakim danom."

 

"Njegova završnica je vrlo precizna, i pred golom je jako plodan u funkciji napadača. Uživa ulazeći na te pozicije, njegova lijevica je fenomenalna", smatra zadivljeni Villas-Boas.

 

On je dodao da je njegova momčad potpuno zaslužila pobjedu protiv Ville, ali da je za to najzaslužnije odlično odigrano prvo poluvrijeme njegovih izabranika.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

szólj hozzá: Aston Villa vs Tottenham 0:4 MOTD

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.