Villas-Boas: Navijači su zaslužni za moju prvu pobjedu

Uspješan početak u Zenitu

Villas-Boas: Navijači su zaslužni za moju prvu pobjedu

Edmir Škorić

Novi trener ruskog Zenita Andre Villas-Boas zadovoljan je svojom prvom utakmicom na klupi tima iz St. Petersburga.

Zenit je u ponedjeljak, rezultatom 2:1, savladao Samaru u posljednjem susretu 22. kola ruskog prvenstva. Oba pogotka postigao je Hulk za domaće, a treba istaknuti da su gosti promašili dva penala.

"Bila je stvarno teška utakmica. Dominirali smo u prvom dijelu i zaslužili smo postići više golova. No, nakon 60 minuta ekipa je pala od umora, a razlog je jednostavan: teška utakmica prethodno u Dortmundu. Naravno, promjena trenera također je utjecala na igrače", rekao je Villas-Boas, dodavši:

"Zadovoljan sam igrom. Nadam se da ćemo nastaviti pobjedničku seriju. Moram naglasiti da su nam i navijači puno pomogli, pogotov u drugom dijelu kada smo malo pali. Moja prva pobjeda u Zenitu je rezultat njihove strastvene podrške".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.