Villas-Boas: U Cityju se boje Balea

Menadžer Tottenhama hvali svog igrača

Villas-Boas: U Cityju se boje Balea

Edmir Škorić

Tottenham će u nedjelju ugostiti Manchester City na White Hart Laneu, a menadžer Spursa Andre Villas-Boas smatra kako se u redovima aktuelnog engleskog prvaka boje Garetha Balea.

Baleova povreda je zaliječena i on bi se sutra mogao naći u sastavu protiv Cityja. Velški reprezentativac je najbolji igrač Tottenhama, ali i dobro kotira kada je u pitanju izbor za najboljeg igrača u Engleskoj ove godine.

 

"Mislim da će Bale biti faktor straha za Cityja. Prepoznajemo utjecaj koji je igrač na nas imao ove sezone. Serija golova koje je zabio može biti faktor. Dobar je osjećaj imati na raspolaganju ključne igrače koji mogu biti odlučujući, posebno u završnici sezone. Dobro je da se vratio", rekao je Villas-Boas.

 

Osvrnuo se i na Baleovu nominaciju za igrača godine u izboru Udruženja profesionalnih nogometaša, gdje konkuriraju još Robin van Persie, Luis Suarez...

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

"Očito je da je iza Balea izvrsna godina. Mislim da smo vidjeli sjajnu sezonu Van Persieja, Suareza i Balea, ali mislim da Gareth ima veliku šansu da osvoji nagradu zbog svega što je napravio. Svi bismo bili sretni da pobijedi", dodao je portugalski stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti