Villas-Boas želi Pranjića

Villas-Boas želi Pranjića

O. Lekić

Trener Chelseaja Andre Villas-Boas želi u zimskom prijelaznom roku dovesti hrvatskog nogometnog reprezentativca Danijela Pranjića (30), koji u minhenskom Bayernu uglavnom sjedi na klupi za pričuve.

Pranjić, koji može igrati u veznom redu te na poziciji lijevog braniča, visoko je na listi želja trenera Chelseaja, piše britanski Daily Star. Villas-Boasu hitno treba igrač koji će popuniti rupe u veznom redu, budući da je Michael Essien i dalje ozlijeđen, a John Obi Mikel je izvan forme.

U zimskom prijelaznom roku sprema se velika "čistka" u Chelseaju, iz kluba odlaze Salomon Kalou, brazilski stoper Alex, Nicolas Anelka, a možda i Didier Drogba.

Pranjić je u Bayern stigao 2009. iz nizozemskog Heerenveena. I dok je kod bivšeg trenera Louisa van Gaala imao veliku minutažu, kod Juppa Heynckesa pao je u drugi plan.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.