Vincent Tan sa sobom u Sarajevo dovodi svog čovjeka od velikog povjerenja

Proces preuzimanja u toku

Vincent Tan sa sobom u Sarajevo dovodi svog čovjeka od velikog povjerenja

Admin Čaušević

Vincent Tan će kako stvari stoje ponovo početi s investiranjem u FK Sarajevo. Proces preuzimanja kluba je u završnoj fazi.

"Situacija u vezi preuzimanja kluba se dobro odvija, proces koji smo započeli sa gospodinom Tanom i još jednim investitorom nadamo se da će se to završiti u naredne tri sedmice", rekao je Damir Kasum na pressici uoči revanš meča protiv Milsamija.

Malezijski biznismen je blizu povratka u Bordo klub, a kako stvari stoje s malezijskim biznismenom trebao bi doći i njegov čovjek od povjerenja Jalil Rasheed, pišu mediji u Velsu.

Rasheed je na svom profilu na poslovnoj mreži LinkedIn napisao da će osim u Cardiffu biti angažovan još u dva Tanova kluba, Kortrijk u Belgiji te Sarajevo u Bosni i Hercegovini, a o njegovim ambicijama u fudbalu SportSport.ba je pisao prije ljeta.

"Najbolji sam u strategijama. Kako će biznis izgledati za nekoliko godina, koji su rizici, koji su nam resursi potrebni, po čemu se mjerimo, kako vršimo monitoring."

"Državljanin sam Malezije sa stalnim prebivalištem u Singapuru. Navijač sam Liverpoola. Volim fudbal, automobile i motore", navodi Rasheed.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On je danas imenovan na funkciju neizvršnog direktora u Cardiffu, a već neko vrijeme je zaposlenik i Beryaja koroporacije. Zajedno će sarađivati sa Tanom, direktorom Mehmetom Dalmanom i izvršnim direktorom Ken Choom.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hzhzhzhzhzhz
Za koga li ce manijaci za 5 godina navijat kad zbog silni dugovanja ugasw klub i prodaju stadion da izmire hehehehw je bem vam djecu
2 18
Mackintosh
Dovode nezrelog majmuna da se vjezba hahahahahahahahahahahaha
1 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi