Vincent Tan kupuje i belgijski Kortrijk?

Započeo pregovore

Vincent Tan kupuje i belgijski Kortrijk?

Malezijski milijarder Vincent Tan, vlasnik FK Sarajevo, blizu je kupovine svog četvrtog kluba u periodu od samo pet godina.

Nakon što je pokazao veliki interes za kupovinom Mouscrona, belgijski mediji objavili su da bi Vincent Tan u bliskoj budućnosti mogao postati i vlasnik tamošnjeg prvoligaša Kortrijka. 

Tan je već posjetio Kortrijk i započeo pregovore o njegovoj kupovini, a navodno u belgijski klub je za početak spreman uložiti svotu od pet miliona eura.

Podsjetimo, Tan je u svijet fudbala ušao prije gotovo pet godina kada je u maju 2010. godine kupio Cardiff City. Potom je kupio FK Sarajevo i Los Angeles FC, a sada je zainteresovan za belgijske klubove Mouscron i Kortrijk, kao i portugalski Beira-Mar. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.