Vincent Tan uveliko ispunjava svoje obećanje

Dug Cardiffa je sada znatno manji

Vincent Tan uveliko ispunjava svoje obećanje

Endin Čaušević

Vlasnik Cardiffa, Vincent Tan, nedavno je obećao navijačima ovog kluba da će u narednih pet godina očistiti sav dug koji Cardiff ima.

Kada je malezijski biznismen stigao u Cardiff navijači i nisu bili pretjerano oduševljeni. Oni su tražili da Tan napusti klub jer nisu bili zadovoljni njegovim rezultatima. Ipak, čini se da je Tan napokom uspio dobiti povjerenje navijača.

Naime, on je nedavno obećao da će očistiti sav dug koji ovaj klub ima u narednih pet godina. Dug Cardiffa bio je preko 68 miliona funti, a već ove godine napravljeni su veliki koraci ka smanjivanju istog.

Engleski mediji prenijeli su da dug sada iznosi manje od 40 miliona funti, ali da Tan ima sada i novi plan. On je izjavio da će pored smanjivanja ovog duga raditi na tome da klub svake godine zaradi minimalno osam miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ovo je proces koji traje nekoliko godina, počeli smo sistematski u fazama. Treba znati da se to ne može riješiti preko noći, ali gledat ćemo da očistimo dug što je prije moguće", rekao je direktor Cardiffa, Ken Choo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi