Snimak Arde i Montelle s treninga izazvao skandal u Turskoj
Turski selektor je pod ogromnim pritiskom (Foto: EPA)

Mediji napravili haos

Snimak Arde i Montelle s treninga izazvao skandal u Turskoj

Midhat Šljivak

Fudbalski savez Turske odlučio se večeras oglasiti saopštenjem nakon što su se na društvenim mrežama pojavili snimci na kojima selektor reprezentacije Vincenzo Montella ne dopušta Ardi Guleru da trenira s ostatkom ekipe. Ubrzo su stigle žestoke osude prema italijanskom stručnjaku, pa se FS Turske morao oglasiti.

Arda Guler je bez ikakve dileme glavna zvijezda reprezentacije Turske. 19-godišnji fudbaler Real Madrida budućnost je ove selekcije i Turci su jednostavno ludi za njim.

Zbog toga su mnogi ljubitelji fudbala u ovoj zemlji 'na nož' dočekali snimak koji su objavili pojedini turski mediji, a koji se ubrzo proširio po društvenim mrežama.

Na snimku koji se pojavio selektor Vincenzo Montella tokom treninga prilazi zvijezdi Real Madrida i oduzima mu marker za trening, a zatim mu pokazuje da ide samostalno trenirati.

Odmah je krenuo žestok napad na italijanskog stručnjaka. Redale su se uvrede na društvenim mrežama, ali i na TV stanicama i Montella je postao neprijatelj broj jedan.

Oglasi

Međutim, stvari nisu takve kao što se čine. Fudbalski savez Turske odlučio je reagovati i razjasniti situaciju koja se večeras desila na treningu nacionalnog tima.

"Tokom večerašnjeg treninga našeg nacionalnog tima na društvenim mrežama se pojavio snimak koji je izazvao komentare na društvenim mrežama.

Prije treninga postojao je dogovor između našeg stručnog štaba i Arde Gulera da bi pred meč s Češkom trebao trenirati individualno zbog bola u preponi.

Trening koji se vidi na snimku nije bio planiran za Ardu i naš reprezentativac je ubrzo usmjeren na individualni trening iz predostrožnosti.

Ljudi koji vole Tursku i čija srca kucaju za nacionalni tim ne bi smjeli nasjesti na ovakve snimke", poručili su iz Fudbalskog saveza Turske.

Oglasi

Mnogi su na Montellu bacili drvlje i kamenje nakon što je Ardi dao samo 20 minuta u utakmici protiv Protugala. Niko nije znao da je dečko povrijeđen. To im je saopštio kapiten Hakan Calhanoglu.

"Arda se povrijedio na treningu. Zbog toga nije igrao od početka. Moram stati na stranu trenera jer se neke stvari ne bi trebale iznositi u javnost", rekao je Calhanoglu.

Arda je dakle po dogovoru radio po posebnom programu. Nema nikakvih sukoba s Montellom, no Turci očigledno jednostavno žele napraviti bilo kakav skandal.

Arda je zabio jedan pogodak u prvom kolu protiv Gruzije, dok je protiv Portugala rovit igrao posljednjih 20-ak minuta.

Guler je u nacionalnom timu debi upisao 2022. godine. Odigrao je devet utakmica i zabio je dva pogotka.

Turska protiv Češke u srijedu igra izuzetno bitan meč za plasman u nokaut fazu. Potreban im je samo jedan bod za prolaz, no atmosfera je očigledno jako loša zahvaljujući medijima u ovoj zemlji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi