Marinović pred gradski derbi: To je utakmica u kojima forma igrača ili ekipe ne znači puno

Sarajevo dočekuje Željezničar

Marinović pred gradski derbi: To je utakmica u kojima forma igrača ili ekipe ne znači puno

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva u subotu igraju veliki gradski derbi protiv Željezničara u okviru 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Bordo tim se u proljetnom dijelu sezone ne nalazi baš u najboljoj formi jer su ispustili veliku bodovnu prednost u prvenstvo.

Nakon remija u prošlom kolu protiv Zrinjskog ekipa Sarajeva više nije lider, a na ovoj poziciji trenutno je banjalučki Borac koji ima 53 boda kao i Sarajevo, ali bolju gol razliku u odnosu na bordo tim.

Za ekipu Vinka Marinovića nema odmora i čeka ih velika borba do kraja prvenstva za odbranu titule prvaka Bosne i Hercegovine.

Bordo klub u subotu na Koševu igra derbi protiv najvećeg rivala Željezničara koji je također u očajnoj formi u drugom dijelu prvenstva. Međutim, jasno je da u vječitom derbiju to ništa ne mora da znači.

Pred ovu utakmicu govorio je i trener bordo kluba, Vinko Marinović, koji je otkrio svoja očekivanja.

Oglasi

"Derbi je sigurno posebna utakmica koju ima svoju tradiciju koje su ispisivale generacije ispred nas. Ima svoju jednu određenu draž i derbi je uvijek specifičan. To je utakmica u kojima forma igrača ili ekipe ne znači puno jer obično svi igraju s veliko angažovanošću i motivisanošću na tim utakmicama.", rekao je Marinović i dodao.

"Ali, ono što je bitno jeste da te utakmice obično odlučuju neki sitni detalji i mora se biti skoncentrisan svih 90 i nešto minuta i ukoliko se to ostvari onda sigurno se može očekivati pozitivan rezultat".

Podsjetimo, Sarajevo je uoči derbija drugplasirana ekipa prvenstva sa 53 osvojena boda, koliko ima i prvoplasirani Borac, dok je Željezničar na sedmom mjestu tabele sa 40 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo i Željezničar ove sezone već su igrali dvije utakmice, ali pobjednika nije bilo. Prva utakmica koja se na Koševu igrala 4. novembra prošle godine završena je rezultatom 1:1, dok prije dva mjeseca na Grbavici u drugom duelu nije bilo golova.

Gradski derbi između Sarajeva i Željezničara igra se u subotu na stadionu Koševo s početkom u 16:55 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Paradajz
Vinko pusti se šuplje, ofanzivno igraj dosta igre na jedan gol
10 0
Tshabalala
Hajde malo rotiraj sastav ,malo osvježiti sredinu ,ne mogu ovi s klupe par igraca ništa pokazati za 6 min na terenu što dobiju,ako ne dobijete ovu socijalu s grbavice onda ne zaslužujemo titulu
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi