Vinko Marinović nakon Željezničara: Zaslužena pobjeda!

Trener FK Sarajevo

Vinko Marinović nakon Željezničara: Zaslužena pobjeda!

Midhat Šljivak

Sarajevo je u gradskom derbiju savladao Željezničar sa 3:1 i vratilo se na vrh tabele Premijer lige.

Bordo tim je odigrao jako dobar meč i na kraju je sasvim zasluženo stigao do trijumfa protiv velikog rivala.

Razloga za zadovoljstvo svakako ima kod trenera bh. prvaka Vinka Marinovića. Nije to krio nakon utakmice.

"Čestitam igračima. Znamo koliko smo imali problema, ova utakmica je bila psihološki pritisak. Odigrali smo dosta dobro prvo poluvrijeme, došli smo do 2:0, ali u nastavku smo dozvolili protivniku da se vrati. Kovačević nas je spasio", rekao je Marinović za Arenu i dodao je:

"Kod trećeg gola se malo smirila situacija. Bilo je prilika sa obje strane, ali mislim da smo zasluženo pobijedili", istakao je trener Sarajeva.

Sarajevo je ponovo lider Premijer lige BiH. Sa ova tri boda došli su do brojke od 56 bodova i imaju dva boda više od Borca a četiri od Veleža.

Do kraja sezone Bordo klub čeka na papiru lagan raspored, ali osim gostovanja ekipi Tuzla Cityja, ostatak utakmica igraju protiv klubova koji se bore za ostanak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Domaće utakmice igraju protiv Slobode i Radnika, a pored Tuzle gostuju još kod Mladosti i Olimpika.

Rivali u borbi za titulu imaju znatno teži raspored i Sarajevo je ovom pobjedom napravilo krupan korak u borbi za prvaka.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarbit2019
Vinko nisam zadovoljan željkan se provukao trebalo je biti bar 7:0 Vinko na ovakvim ekipama kao sto je željkan nabija se gol razlika.
13 0
Rajvosa2019
Slazem se , bolji smo bili i zasluzeno pobjedili- forma u pravom trenutku u usponu / do kraja samo gas sefe- meljemo redom
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi