Vinko Marinović najveći favorit za trenera FK Sarajevo!

Selektor mlade reprezentacije BiH

Vinko Marinović najveći favorit za trenera FK Sarajevo!

Na Koševu još uvijek traje potraga za novim šefom stručnog štaba, s obzirom da je ovo mjesto upražnjeno od odlaska Husrefa Musemića sa kormila ekipa FK Sarajevo.

SportSport.ba je i prije nekoliko dana pisao da je među kandidatima za poziciju šefa struke FK Sarajevo i selektor mlade reprezentacije BiH, Vinko Marinović.

Danas neslužebno saznajemo da je Marinović sada najveći favorit za preuzimanje kormila ekipe Sarajeva.

Naime, razgovori između predstavnika kluba sa Koševa i Vinka Marinovića su prema nezvaničnim informacijama obavljeni, stavovi su približeni i u narednim danima bi dogovor mogao biti finaliziran.

Ukoliko se postigne konačni dogovor između Marinovića i FK Sarajevo, NFSBiH će morati krenuti u potragu za novim selektorom mlade reprezentacije BiH.

Također, ukoliko do dogovora dođe, Marinović bi sa Sarajevom trebao popisati dvoipogodišnji ugovor.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Vinko Marinović je selektorsku poziciju u mladoj reprezentaciji preuzeo 2017. godine i sa ovom selekcijom je bilježio zapažene rezultate te je imao priliku sarađivati sa nekoliko fudbalera Sarajeva. Prije toga je vodio ekipe Zrinjskog, Borca i Kozare. Kao trener Zrinjskog je osvojio titulu prvaka BiH, a zanimljivo je da je tada u njegovom stručnom štabu bio i Eldin Jelešković, izuzetno uspješni kondicioni trener koji se prije 10-ak dana vratio u FK Sarajevo.

Jelešković je sa Marinovićem sarađivao i u mladoj reprezentaciji, a kada se uzme u obzir i činjenica da Marinović dobro poznaje situaciju u PL BiH njegovo "favorizovanje" kada je pozicija šefa struke Sarajeva u pitanju se čini najlogičnijim potezom.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

papagaj
Većeg i boljeg od Husrefa necete imati, a što ne otjeraste Hadziju, on vam je doveo silna pojačanja
11 27
United_HZ
Vraćajte nam Husrefa, yebo vas ovaj ******
3 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi