"Ja sam najodgovorniji"

Vinko Marinović na press konferenciji

"Ja sam najodgovorniji"

E. Škorić

Sarajevo je danas u derbiju 26. kola Premijer lige BiH ugostilo Borac, ali je poraženo s 2:0.

Pogocima Gorana Zakarića Borac je stigao do velike pobjede i prvenstvo učinio neizvjesnim.

"Skoro čitavo prvo poluvrijeme smo imali incijativu i Borac je stigao do gola iz praktično prvog šuta na gol. I mi smo imali dvije dobre prilike. U drugom dijelu smo htjeli doći do izjednačenja, a onda Zakarić postiže dobar gol i poslije toga nije bilo situacija da se vratimo u igru i da eventualno dođemo do preokreta", rekao je Marinović na press konferenciji.

Sarajevo je imalo devet bodova prednosti na polusezoni, sada je na samo dva boda prednosti...

"Imali smo ogromnu prednost. U pauzi smo ostali bez dva najbolja igrača, ali bez obzira na to, dešavaju nam se neke stvari. Izgubili smo samopouzdanje i danas smo bili primorani napraviti ekipu bez pet-šest igrača i sve su to uzroci koji su tome kumovali".

"Ja sam uvijek odgovoran, naravno da sam ja najodgovorniji", istakao je Marinović.

Oglasi

Da li je na ekipu imao uticaj i veliki pritisak oko sudije Elvisa Mujića?

"Ne bih pričao o suđenju. Mi smo uvijek pod pritiskom, to je tako u Sarajevu".

O slabim igrama Jasmina Mešanovića koji je došao kao veliko pojačanje. Da li razgovarate s igračima? "Naravno da razgovaramo. Vidi se tačno nedostatak samopouzdanja i svakom igraču treba gol za samopouzdanje".

Evidentno je da je bordo tim u velikoj krizi u nastavku sezone. "Uvijek uđe kriza, u fudbalu je to tako, ali moraš se podići".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O samim ambicijama, Marinović kaže da ostaje sve otvoreno i dać e njegov tim pokušati da osvoji i prvenstvo i Kup.

Sarajevu sada slijedi revanš polufinala Kupa protiv Tuzle City, a zatim još jedan derbi protiv Zrinjskog u Mostaru. Jedno je sigurno, daleko bolje su stvari po aktuelnog prvaka izgledale na zimskoj pauzi...

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lavillenie
Pa sta bi od silnih neporazenih ljudi se digli kao da su Manchester City kleli se u tebe sad otkaze dozivaju ali brate ne sekiraj se Mujica ste satjerali u kut i zato je sudio posteno a vi opet izgubili hahahahajja
35 7
BlueBoys
SARBITA satro voz kod Tarcina....phahahaha
20 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi