Vinko Marinović: Borac nas je kaznio iz dvije šanse

Trener FK Sarajevo

Vinko Marinović: Borac nas je kaznio iz dvije šanse

M. Šljivak

Sarajevo je danas poraženo na Koševu od Borca sa 2:0 i tako je ozbiljno ugrozilo svoje vodstvo na vrhu tabele u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Banjalučki tim je sasvim zasluženo stigao do trijumfa na Koševu i upisao je četvrti uzastopni trijumf, a nakon utakmice trener Sarajeva Vinko Marinović nikako nije mogao biti zadovoljan igrom svojih izabranika.

Svi su u Bordo taboru veoma šokirani. Vidljivo je to i kod trenera bh. prvaka koji je u izjavi za Arenu nakon utakmice rekao:

"Prvo poluvrijeme smo potpuno kontrolisali, ali jednostavno nismo dali gol. Poveli su iz naše jedine greške, imali smo taj posjed do 16 metara, ali nismo kreirali dovoljan broj šansi. Borac nas je kaznio iz dvije šanse", rekao je Marinović i dodao je:

"Problem nam je realizacija. Pokušavamo to riješiti, ali igrači su izgubili samopouzdanje. To je sigurno jedan od razloga za neefikasnost", poručio je Marinović.

Pred FK Sarajevo je u narednom kolu još jedan težak izazov. Gostuju kod Zrinjskog u Mostaru i taj meč je itekako bitan za Vinka Marinovića i ekipu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Eventualnim porazom bi vjerovatno izgubili prvo mjesto na tabeli Premijer lige BiH, a za sada im je najbliža upravo ekipa Borca, koja u narednom kolu dočekuje Široki Brijeg.

Sarajevo nakon večerašnjeg poraza ima 52 boda, Borac 50, a i ostatak pratanje se svim silama bori za plasman u Evropu i aktuelnom šampionu neće biti nimalo lako da dođe do nove titule prvaka BiH.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Vinko odlazi !!!
4 17
Velez.Red
Naj vjerovatnije je opet sudija kriv i izlezavanje igraca. A usa mazlumi. Svi vas mrze zbog kmecanja vaseg. Budite ponosni i veliki
6 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi