Viole mladog napadača posuđuju Torinu
Savio je prošle sezone nosio dres Čekićara...

Viole mladog napadača posuđuju Torinu

E. Škorić

Bivši napadač West Hama, Savio Nsereko, mogao bi dres Fiorentine na određeno vrijeme zamijeniti sa onim od Torina, naravno ukoliko se klubovi uspiju dogovoriti.

Mladi 20-godišnji napadač Fiorentine Savio Nsereko mogao bi biti posuđen u januaru Torinu, nakon što nije zadovoljio u Firenzi, u koju je stigao iz Londona, tačnije West Hama početkom ove sezone.

Da su pregovori već počeli, potvrdio je i sportski direktor Torina Rino Foschi.

"Savio je zanimljiv igrač koji nije pronašao mjesto u Fiorentini i koji pod hitno mora naći tim gdje će igrati."

Menadžer mladog igrača Patrick Bastianelli je kazao kako je svakodnevno u kontatku sa ljudima iz Torina i kako bi Savio trebao ove zime preći u Torino na posudbu.

"U Firenzi postoji mnogo dobrih igrača na njegovoj poziciji i on je došao zadnji dan ljetnog prelaznog roka. Normalno je da u je trebalo vremena da se integrira", dodao je Bastianelli.Torino je član Serije B i Nsereko bi im sigurno bio idealno pojačanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.