Viole prejake za Panduri, Dnipro slavio u Portugalu

Europa liga, grupa E, 3. kolo

Viole prejake za Panduri, Dnipro slavio u Portugalu

Fudbaleri Fiorentine nakon sjajne partije u domaćem prvenstvu protiv Juventusa, aktuelnog prvaka Italije, i u susretu protiv rumunskog Pandurija potvrdili su da se nalaze u izvanrednoj formi.

Viole su već nakon prvih 45 minuta riješile pitanje pobjednika u susretu na svom Artemio Franchi stadionu.

Prvo je za vodstvo od 1:0 pogodio Joaquin u 26. minuti susreta, da bi osam minuta kasnije vodstvo domaćih udvostručio Matos. Konačnih 3:0 u 69. minuti postavio je Cuadrado.

U drugom susretu ove grupe između Ferreire i Dnipra sve do 83. minute stajalo je 0:0 na semaforu, a onda su gosti sa dva gola stigli do velike pobjede. Prvo je u 83. minuti za vodstvo pogodio Rotan, da bi tri minute kasnije svojim golom Konopljanka ovjerio pobjedu gostiju.

Europa liga, grupa E, 3. kolo:
Fiorentina – Panduri 3:0 (Joaquin 26, Matos 34, Cuadrado 69)
Ferreira – Dnipro 0:2 (Rotan 83, Konopljanka 86)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.