Viole preokretom nad Chievom do prolaza

1/8 finala italijanskog Kupa

Viole preokretom nad Chievom do prolaza

Edmir Škorić

Fiorentina je dva puta gubila na svom terenu od Chieva, no oba puta su se vraćali da bi Adrian Mutu svojim drugim golom u 77. minuti Viole odveo u četvrtfinale italijanskog Kupa.

Gosti iz Verone poveli su već u ranoj šestoj minuti, nakon greške rezervnog golmana Avramova lopta je došla do Granochea koji sa svega četiri metra nogom pogađa praznu mrežu.

Poravnanje je stiglo u 35. minuti kada je rumunski napadač Adrian Mutu glavom spustio loptu u mrežu nakon centaršuta sa lijeve strane. Samo tri minute kasnije Chievo opet dolazi do prednosti. Simone Bentivoglio je pratio čitavu akciju te glavom zakucao loptu u mrežu Avramova na odličan centaršut Ariattija.

Ipak, u posljednjih petnaest minuta Viole dolaze do potpunog preokreta i pobjede kojom su se plasirali u četvrtfinale Kupa Italije. Najprije je u 75. minuti Babacar pogodio za 2:2, a onda rumunski napadač Adrian Mutu svojim drugim golom dvije minute kasnije postavio konačnih 3:2.

1/8 finala italijanskog Kupa:

Fiorentina - Genoa 3:2 (Mutu 35' 77', Babacar 75'/ Granoche 7', Bentivoglio 38')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije