Van Dijk: Ja sam samo ljudsko biće

Odgovorio kritičarima

Van Dijk: Ja sam samo ljudsko biće

Edmir Škorić

Virgil van Dijk odgovorio je na kritike s kojima se suočavao posljednjih dana.

Nizozemski reprezentativac smatra se u ovom trenutku jednim od najboljih stopera na svijetu, no nakon utakmice protiv Chelseaja doživio je mnogo kritika, a najviše ga je zaboljela ona koju mu je uputio legendarni Graeme Souness, koji je krivio Van Dijka za primljeni gol u 2:2 remiju s Chelseajem.

"Zašto Van Dijk nije bio tamo kod gola Pulišića? On samo trči u ravnoj liniji prema svom golu, ni ne sprinta", rekao je Souness.

Van Dijk inzistira da daje sve od sebe za Liverpool i kaže da je sebi najgori kritičar kada pokaže lošu predstavu.

"Ne smeta mi to, ionako sam sam sebi postavio visoko letvicu. Kad si na terenu, ljudi žele da si uvijek na 100 posto i to razumijem, ali vanjski svijet nekad ne vidi da li ste možda bili bolesni, da li ste dugo pauzirali zbog povrede i slično. Ja sam osvajao mnoge trofeje i nagrade i jasno mi je da žele da budem dobar uvijek, ali i ja sam ljudsko biće. Za klub uvijek dajem sve od sebe, mada mi je jasno da je bilo trenutaka kada sam možda mogao i morao više. No, kako rekoh, ljudsko sam biće, greške su sastavni dio života", rekao je Van Dijk.

“Znam i sam da činim sve što mogu da ostanem na vrhunskoj razini. Samo što živimo u vremenu u kojem svi, posebno na društvenim mrežama, iznose svoje mišljenje javno. Postoje još veće platforme, a to može imati ogroman utjecaj na osobu", dodao je Nizozemac.

Inače, on je danas igrao u uvjerljivoj pobjedi Liverpoola nad trećeligašem Shrewsburyjem (4:1), a zanimljivo da je nakon utakmice otišao u svlačionicu da razgovara sa igračiam gostujućeg tima i da ih na neki način utješi, ali i motiviše za ubuduće. Zaista sjajan gest jednog od najboljih defanzivaca na planeti.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi