Virtus prvak, odlični bh. internacionalci
Ernest Bremer, odličan u meču za 3. mjesto Final-foura

Final-four FIBA Eurochellenge cupa

Virtus prvak, odlični bh. internacionalci

Virtus Bologna osvojio je naslov pobjednika FIBA Eurochellenge cupa nakon što je u borbi za trofej teže nego što se očekivalo savladao Cholet.

Konačan rezultat glasio je 77:75, a gosti nisu uspjeli pogoditi trojku za pobjedu.

Bolonjski sastav do slavlja je vodio Langford, MVP turnira koji je u finalu postigao 21 poen uz četiri skoka.

Na drugoj strani istakao se De Colo (24), iako će ostati upamćen kao tragičar sa nekoliko važnih promašenih dalekometnih šuteva.

U borbi za treću poziciju Triumf je slavio protiv kiparskog AEL-a. Bilo je 94:82, iako su Rusi u jednom trenutku imali i 20 poena prednosti.

Sjajan nastup imali su bh. Igrači. Ernest Bremer za pobjednike postigao je 19 poena, a Haris Mujezinović za poražene 13 koševa uz 6 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.