Višća donio pobjedu Bašakšehiru, Basel šokirao Eintracht

Prvi mečevi osmine finala Lige Evrope

Višća donio pobjedu Bašakšehiru, Basel šokirao Eintracht

Večeras je na stadionu Fatih Termin u Istanbulu odigran prvi meč osmine finala Lige Evrope između Bašakšehira i Kopenhagena.

Bašakšehir je bio agresivniji, ali su napadi domaćih uglavnom djelovali brzopleto, pa gola nije bilo sve do samog finiša utakmice. Na kraju je ipak Bašakšehir uspio stići do pobjede od 1:0 i prednostvi pred revanš.

Prva velika prilika na utakmici je viđena u 9. minuti kada je šutirao Edin Višća, a lopta na putu ka golu zakačila jednog igrača i pogodila stativu.

Dobra prilika je viđena i u 23. minuti kada je Demba Ba dobro šutirao, ali je lopta otišla malo pored lijeve stative gola gostiiju.

Tako se na odmor otišlo rezultatom 0:0, da bi se na prvo veliko uzbuđenje u nastavku čekalo do 77. minute. Rezervista Robinho je oštro ubacio sa desnog krila, a Demba Ba promašio loptu i priliku da sa par metara dovede Bašakšehir u vodstvo.

Kada su svi pomislili da će utakmica u Istanbulu završiti bez golova, Varela ruši Dembu Ba i Bašakšehir dobija penal.

Edin Višća je preuzeo odgovornost i u 88. minuti sa bijele tačke pogodio za 1:0 i pobjedu Bašakšehira u prvom meču osmine finala Lige Evrope.

Poprilično iznenađujući rezultat zabilježen je večeras u Frankfurtu s obzirom da je prije utakmice domaći Eintracht važio za favorita.

Međutim, Basel je slavio sa 0:3 i stekao veliku prednost pred revanš.

Inače, revanš na St. Jakob-Parku u Baselu je još ranije otkazan zbog straha Švicaraca od širenja koronavirusa, a danas je saopšteno da će se i revanš igrati na Commerzbank-Areni u Frankfurtu - 19. aprila.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Poveo je Basel u 27. minuti nakon sjajnog slobodnjaka Campa koji je tada postavio rezultat prvog dijela, da bi Bua u 73. i Frei u 85. minuti "dokusurili" Eintracht.

Tako je Basel nakon večerašnjeg meča jako blizu plasmana u četvrtfinale Lige Evrope.

Top Komentari

OR7
Bravo zmaju,gledao sam utakmicu,i Pjanić i ti zavidio na onom izvođenju penala,jako i ofrlje????
6 0
ters_bosanac
Zamjena za Džeku, koji je na odlasku ?
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti