Višća i Hasagić dobili novog trenera

Carvalhal preuzeo Istanbul Buyuksehir

Višća i Hasagić dobili novog trenera

Edmir Škorić

Kenan Hasagić i Edin Višća od danas imaju novog trenera. Istanbul Buyuksehir preuzeo je Carlos Carvalhal.

Carvalhal će od sljedeće sezone voditi momčad Istanbul Buyuksehira, što će mu biti drugi trenerski mandat u Turskoj. U avgustu prošle godine privremeno je imenovan za trenera Bešiktaša, ali je smijenjen nakon serije loših rezultata.

 

"Sretan sam da se vraćam u Tursku. Reako sam mom agentu prije mjesec i pol dana da se želim vratiti", izjavio je Carvalhal za Lig TV, dodavši:

 

"Dobio sam atraktivnu financijsku ponudu iz svih krajeva svijeta. Imao sam priliku putovati i zaraditi više novca, ali kada sam vidio projekt Istanbul BB, nisam mogao reći ne. Uvijek sam želio napraviti više kao trener u Turskoj".

Potražite više informacija na temu Super Lig:

 

Riječ je o 46-godišnjeg portugalskom stručnjaku koji je rođen u Bragi. Dosad je trenirano brojne momčadi, između ostalih Bragu, Vitoriu Setubal, Belenenses, Sporting Lisabon, Maritimo, Leixoes, Beira-Mar...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti