Višća pogodio u pobjedi Istanbula koji je sada lider

Prva liga Turske, 31. kolo

Višća pogodio u pobjedi Istanbula koji je sada lider

Bh. reprezentativac Edin Višća nastavio je sa odličnim partijama u dresu svog Istanbul BB-a, a u okviru 31. kola Prve lige Turske ekipa nekadašnjeg fudbalera Željezničara slavila je na gostovanju kod Fethiyespora sa 2:0.

Gosti iz Istanbula koji su prošloj sezoni ispali iz društva najboljih turskih klubova na dobrom su putu da se tamo vrate nakon samo jedne sezone izbivanja, a velike zasluge za dobru poziciju na tabeli imaju golovi i asistencije bh. reprezentativca.

Nakon što u prvih 45 minuta nije bilo golova, tim sa Bosfora krenuo je mnogo ofanzivnije na golu domaćina u drugom dijelu utakmice. Ofanziva gostiju trajala je tek dvije minute, a već je urodila plodom. 

Edin Višća je nakon svega 120 sekundi igre u nastavku utakmice svojim golom donio vodstvo Istanbul BB-u. Pobjedu gostujućeg sastava ovjerio je pogodak Sarpa iz 71. minute utakmice.

Nakon ove pobjede Istanbul BB je preuze lidersku poziciju Prve lige Turske, sa bodom više i utakmicom manje u odnosu na Ankaraspor koji ima 62 boda.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Prva liga Turske, 31. kolo:
Fethiyespor - Istanbul BB 0:2 (Višća 47, Sarp 71)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.