Višća strijelac, Basaksehir u playoffu Lige prvaka

Veliki uspjeh turskog tima

Višća strijelac, Basaksehir u playoffu Lige prvaka

E. Čaušević

Fudbaleri Basaksehira ostvarili su veliki uspjeh plasmanom u playoff Lige prvaka.

Turski tim je večeras na domaćem terenu savladao Club Brugge sa 2:0 u revanšu trećeg pretkola Lige prvaka. Basaksehiru je to bilo dovojlno da se plasira u narednu rundu jer je prije sedam dana utakmica u Belgiji završena rezultatom 3:3.

Basaksehir je do prednosti stigao već u sedmoj minuti utakmice kada je proradila stara veza iz Arsenala. Clichy je asistirao, a mrežu gostiju zatresao je iskusni Adebayor. Posao u ovom meču završen je u 34. minuti. Ovaj put Adebayor je asistirao, a gol je postigao bh. reprezentativac Edin Višća za konačnih 2:0.

U drugom poluvremenu Club Brugge je pokušao da se rezultatski vrati u meč, no Basaksehir je odigrao zaista sjajan meč. Turski klub je pokazao da ima odličan tim na okupu koji cilja na grupnu fazu Lige prvaka. Basaksehir je plasmanom u playoff izborio sigurno mjesto u grupnoj fazi Evropske lige.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bh. reprezentativac Edin Višća još jednom je odigrao odličan meč za Basaksehir, te je na terenu proveo svih 90 minuta.  Dalje je prošao i kiparski APOEL koji je nakon produžetaka sa 4:0 savladao rumunski Vitorul.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi