Višća strijelac u remiju Basaksehira i Gladbacha, Džeko s klupe odgledao remi Wolfsbergera i Rome

Drugo kolo grupne faze Evropske lige

Višća strijelac u remiju Basaksehira i Gladbacha, Džeko s klupe odgledao remi Wolfsbergera i Rome

E. Čaušević

Fudbaleri Basaksehira večeras su na svom terenu remizirali protiv Borussije Monchengladbach sa 1:1, dok je Roma osvojila samo jedan bod na gostovanju protiv Wolfsbergera u drugom kolu grupne faze Evropske lige.

Basaksehir je u prvom kolu poražen u gostima protiv Rome s rezultatom 4:0, a turski tim je večeras osvojio samo bod protiv Gladbacha koji je u 91. minuti došao do 1:1.

Oba tima na ovom meču imali su nekoliko veoma dobrih prilika, a domaći su do prednosti došli u 55. minuti. Crivelli je odlično asistirao Edinu Višći koji je izašao sam ispred golmana gostiju i pogodio za 1:0.

I kada su svi mislili da će Basaksehir slaviti gosti su u 91. minuti poravnali na 1:1. Bensebaini je asistirao, a mrežu domaćih pogađa Herrmann.

U istoj grupi igrali su još Wolsberger i Roma, te je ovaj meč završen rezultatom 1:1 što je sigurno iznenađenje iako je Paulo Fonseca odmorio većinu prvotimaca uključujući i Edina Džeku.

Roma je uspjela povesti u ovom duelu kada je u 27. minuti Spinazzola pogodio za 0:1. Međutim, domaći su došli do poravnanja početkom drugog gola sjajnim golom Lendla. Ispostavilo se da je to bio konačan rezultat.

Nakon dva kola Roma je prva sa četiri boda koliko ima i drugoplasirali Wolfsberger što je sigurno najveće iznenađenje. Basaksehir i Gladbach imaju po jedan osvojen bod.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zanimljivo je bilo i u grupi I gdje su obje utakmice završene rezultatima 1:1. St. Etienne je remizirao na svom terenu protiv Wolfsburga, a isti rezultat je bio i u meču Oleksandriya - Gent.

U ovoj grupi Wolfsburg i Gent imaju po četiri, a St. Etienne i Oleksandriya po jedan osvojen bod.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lona
No Džeko no golovi. ??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi