Višći 13 minuta u remiju Istanbula, Kayserispor slavio

Peto kolo turske Superlige

Višći 13 minuta u remiju Istanbula, Kayserispor slavio

Ekipa Istanbul B.B. danas je u okviru petog kola turske Superlige na svom terenu remizirala sa Ordusporom.

Domaći su od 21. minute igrali sa deset igrača jer je direktan crveni karton dobio Eksioglu. Golova u prih 45 minuta nije bilo pa se sa početnih 0:0 otišlo na odmor.

 

U drugom poluvremenu, na pogotke se nije dugo čekalo. U 60. minuti domaći su došli u vodstvo, a strijelac je bio Webo. Asistenciju je upisao Sokullu. Ipak, radost ekipe Istanbula trajala je samo dvije minute. Stancu je pogodio u 62. minuti za 1:1. U 77. minuti na teren je umjesto Madureire istrčao naš Edin Višća.

 

Do kraja susreta i jedni i drugi su pokušavali da dođu do pogotka koji bi im donio tri boda, ali bezuspješno. Orduspor se nakon šest susreta nalazi na trećem dok je Istanbul na petom mjestu.

 

U drugom susretu danas, Kayserispor je sa 3:2 slavio protiv Eskisehirspora.

 

Kayserispor je vodio već u osmoj minuti a pogodak za minimalno vodstvo postigao je Bobo na asistenciju Biseswara. Isti igrač je povisio na 2:0 u 35. minuti, a asistent je ovoga puta bio Dursun. Ipak, prije kraja prvih 45. minuta, gosti dolaze do gola. U 45. minuti Ates pogađa za 2:1.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

 

U drugom poluvremenu, gosti uspijevaju da poravnaju. Tello je pogodio za 2:2. Taj rezultat je na semaforu stajao do pet minuta prije kraja susreta, kada Mouche postiže gol za konačnih 3:2 i vrijedna tri boda Kayserispora koji je upisao svoju prvu pobjedu u dosadašnjem toku prvenstva i nalazi se na 14. mjestu. Eskisehirspor je deveti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.