Višći 90 minuta i osma ovosezonska pobjeda

Super lig, 18. kolo

Višći 90 minuta i osma ovosezonska pobjeda

Fudbaleri istanbulskog Basaksehira slavili su minimalnu pobjedu na gostovanju kod Kasimpase, a svi 90 minuta u pobjedi gostiju odigrao je fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, Edin Višća.

Nakon što je prvo poluvrijeme okončano bez golova, poslije nešto više od 10 minuta igre u drugom dijelu, domaći tim je ostao sa deset igrača na terenu. Drugi žuti karton na meču zaradio je Büyük. Igrala se 56. minuta.

Višćin tim do svoje osme ovosezonske pobjede stigao je zahvaljujući sigurno realizovanom penalu kojeg je u 78. minuti izveo Senturk. Sve što su fudbaleri Kasimpase uspjeli napraviti do kraja bilo je još jedno isključenje, a zaradio ga je Torun u posljednjoj minuti utakmice, takođe nakon drugog žutog kartona.

Nakon ove pobjede Basaksehir zauzima 4. mjesto na tabeli turske Super lig sa 31 bodom, osam manje u odnosu na prvoplasirani Fenerbahce.

Potražite više informacija na temu Super Lig:


Super lig, 18. kolo:

Kasimpasa - Basaksehir 0:1 (Senturk 73. pen)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti