Višći asistencija, Buyuksehiru tri boda

12. kolo turske Superlige

Višći asistencija, Buyuksehiru tri boda

Okončana su dva susreta današnjeg programa u okviru 12. kola turske Superlige. Edin Višća je odigrao 90 minuta, upisavši i asistenciju, u pobjedi svog Buyuksehira nad Gaziantepsporom.

Buyuksehir je na Türk Telekom Areni dočekao momčad Gaziantepspora, isprativši ih sa tri gola u mreži. Doka Madureira je u 26. minuti donio vodstvo domaćoj ekipi. Pred sami kraj prvog poluvremena, Buyuksehir je došao do ubjedljive prednosti, preko Cihana Haspolatlija. Domaća ekipa je sa sigurnom prednošću otišla na petnaestominutni predah.

Dvije minute nastavka bile su dovoljne Olcanu Adinu da smanji na 2:1, na asistenciju rezerviste, Muhammeta Demira. Novi gol je viđen u 68. minuti, a Madureira je svojim drugim golom donio konačno slavlje domaćim navijačima i igračima. Asistent kod ovog gola bio je naš maldi reprezentativac, Edin Višća, koji je odigrao cijeli susret. Kenan Hasagić nije bio ni na klupi, zbog povrede.

U drugom susretu je Eskisehirspor bio uspješniji od Ankaragucua, u dramatičnoj završnici. Diomansy Kamara je u 28. minuti donio minimalnu prednost svojoj ekipi, da bi Ozgur Cek autogolom, udvostručio prednost domaćih.

Drugo poluvrijeme je donijelo dosta preokreta i još tri gola. Prvo je Aybars Garhan smanjio na 2:1, a potom Keles, tri minuta kasnije, poravnava na 2:2. Činilo se da su domaći izgubili izgubili kontrolu nad ovim susretom, ali tako nije mislio Brazilac Diego Angelo. Naime, u posljednjim trenucima utakmice, Angelo pogađa za pobjedu domaće ekipe.

Turska Superliga, 12. kolo (nedjelja):
Buyuksehir - Gaziantepspor 3:1 (Madureirea 26, 68, Haspolatli 42 / Adin 47)
Eskisehirspor - Ankaragucu 3:2 (Kamara 28, Cek ag. 45, Angelo 90 / Garhan 72, Keles 75)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti